Nyitókép: twitter.com/@ThorntonFirm

 

3000 alkalmazottját helyezi át más munkakörbe vagy munkavégzési helyre a Boeing január közepén, miután teljesen leállítja a 737 MAX gyártását. A hírről az amerikai repülőgépgyártó számolt be.

 

A bejelentésre azután került sor, hogy az American Airlines és az Aeromexico légitársaságok nyilvánosságra hozták, sikerült megegyeztniük a Boeinggel az 737-es miatti károk kompenzálásáról.

 

Hogy mégis mennyit fizet ki a Boeing, azt egyik társaság sem árulta el. Az elmúlt hetekben egyébként a repülőgépgyártó több légitársasággal is bizalmas tárgyalásokat és megegyezéseket folytatott a kártérítésekről.

 hirdetes_810x300  

 

A 737 MAX egyébként a legkeresettebb gépe volt a Boeingnek, azonban tavaly márciusban kivonták a forgalomból, miután 5 hónap alatt két súlyos baleset is történt, melyekben 346-an vesztették életüket.

 

A Boeing e-mailben értesítette alkalmazottait, hogy körülbelül 3000-en, jellemzően a gyártásban dolgozók közül, más feladatokat kapnak majd. A vállalat egyébként hangsúlyozta, hogy a 737-es gyártásának leállítása ellenére nem áll szándékában elbocsájtani a munkásokat. Többeket a 767-es és a 777/777x-ek gyártására állít majd rá, míg mások a raktárakban kapnak munkát.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!