Nyitókép: archív

 

Májusig mintegy 500 alkalmazottjának mond fel a galántai Samsung, ami az alkalmazottak harmadát jelenti. 

 

A szakszervezet szerint ez nem feltétlenül a vég kezdete, ugyanis a galántai üzem esélyes egy új termelési megrendelés elnyerésére, ami miatt aztán újra venne fel munkásokat.

 

„A Samsung úgy informált bennünket, hogy ez az év törést jelent szlovák bizniszük számára. Állításuk szerint elképzelhető, hogy a csökkentések után végre valamilyen új gyártás is jöhet. Ha azt tényleg megszerzik Galánta számára, újra fognak felvenni embereket”

 

 hirdetes_810x300  

nyilatkozta a Denník E számára Jaroslav Kopanica szakszervezeti vezetőségi tag, aki szerint az elbocsájtások körülbelül 150 olyan alkalmazottat érintenek, akik ügynökségeken keresztül dolgoznak a cégnek, valamint mintegy száz külföldi munkástól is megválnak. Ezen felül 250 törzsmunkást lesznek kénytelenek elküldeni a cégtől.

 

A szakszervezeti képviselő szerint nem tömeges elbocsájtásként vezényelnék le az ügyet, minden alkalmazottal külön megegyezést akarnak kötni. Azoknak az alkalmazottaknak, akiktől megválnak, a tervek szerint a lelépőn kívül a készleteken lévő televíziókból is adnának.

 

Kopanica elmondása szerint figyelni fognak arra, hogy ne bocsássanak el egyedülálló anyákat, vagy házaspárok mindkét tagját.

 

A témába vágó korábbi írásaink:

 

Elszalasztott lehetőségek és a fájdalmas számvetés – mit jelent a Samsung tömeges leépítése?

Kilencszáz alkalmazottját bocsátja el a galántai Samsung

A bezzegország nem bezzegország többé: Magyarország lassan megelőzi a szlovák gazdaságot

 

dennike.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!