Nyitókép: Körkép.sk

 

Ha hétfő 16.00 óráig Peter Pellegrini kormányfő nem teljesíti a fuvarozóknak tett igéretét, az UNAS a gazdákkal összefogva az ország minden határátkelőhelyét mindkét irányban lezárja a kamionforgalom előtt.

 

 

Nem elégedett a kisebb, jellemzően országon belüli kamionosokat tömörítő Szlovákiai Fuvarozók Uniója (UNAS) azzal, ahogy a kormány a követeléseiket kezeli. Az elmúlt napokban blokádjukkal komoly fennakadásokat okozó fuvarozók Peter Pellegrini  igéretére felfüggesztették sztrájkjukat, miután a kormányfő tárgyalásokra hívta őket.

 hirdetes_300x300  

 

Ezt követően a kormány engedményeket tett, csökkentette az útadót és változtatott a fuvarozók működését befolyásoló előírásokon. Ennek köszönhetően a Pellegrini-kormánnyal kollaboráló legnagyobb fuvaros érdekvédelmi szervezet, a ČESMAD (mely nem vett részt az elmúlt napok kamionos blokádjában), felfüggesztette sztrájkkészültségét és jelezte, egyetért a kialkudott feltételekkel.

 

Patthelyzet a fuvarozók között. A ČESMAD elfogadja, az UNAS elutasítja a kitárgyalt alkut

 

A kisebb fuvarozókat tömörítő, jórészt Szlovákián belül tevékenykedő, és az eddigi blokádért is felelős UNAS azonban továbbra is elfogadhatatlannak tartja a politikai ajánlatot, és újabb blokádra készül.

 

 

Hétfő délután 16.00 óráig adtak ugyanis határidőt az Érsek Árpád (Most-Híd) vezette közlekedésügyi tárcának arra, hogy állást foglaljon követeléseikről,

 

Ezek elsősőrban az útvám összegének radikális csökkentését jelentik. Az UNAS, a közlekedésügyi minisztériumnak küldött január 22-i levelében két megoldási alternatívát (lásd alább) is vázolt. Amennyiben elutasítja őket a szaktárca, blokád alá vonják az ország határátkelőhelyeit.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.