A szlovákiai polgárok kétszer annyit fizetnek a mobilszolgáltatásokért, mint az EU-s átlag - Körkép.sk
Zalán
  • HUF: 380.38
  • USD: 1.08
  • 9 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

A szlovákiai polgárok kétszer annyit fizetnek a mobilszolgáltatásokért, mint az EU-s átlag

Az Európai Unión belül Szlovákiában a legmagasabb a telefonálás és adatforgalom ára.

Nyitókép: MojAndroid.sk

 

Az Európai Unión belül Szlovákiában a legmagasabb a telefonálás és adatforgalom ára. A szlovákiai mobilszolgáltatók által kínált szolgáltatások kétszer drágábbak az EU-s átlagnál. Ez azt jelenti, hogy Szlovákia azok közé az országok közé tartozik Európában, ahol a telefonálásáért és az internetezésért a legtöbbet kell fizetni.

 

Mindez az Európai Bizottság azon elemzéséből derült ki, amely az egyes mobilszolgáltatók telefonálásért és adatforgalomért kínált csomagjaink árát vizsgálta az egyes EU-s országokban.

 

SJE Nyílt nap

Magyarországon és Csehországban is drága a telefonálás

 

Az ár-összehasonlítást nézve Szlovákián kívül Magyarországon, Portugáliában, Cipruson, Csehországban és Görögországban fizetünk a legtöbbet a telefonálásért és az internetezésért. Ezzel szemben a legkevesebbet az észtek, a románok, a lengyelek, az olaszok és az osztrákok fizetik.

 

Szlovákiában a tavalyi évhez képest a mobilszolgáltatók árai ugyan mérséklet csökkenést mutatnak, de bizonyos esetekben egyharmados árnövekedést produkáltak.

 

A kínálatok összehasonlításának kiértékeléséből egyértelműen kiderül, hogy a szlovákiai polgárok számára a telefonálás az adatforgalom kétszer olyan drága, mint az EU-s átlag.

 

Az ok: a gyenge konkurencia

 

A Chcem si vyberať polgári kezdeményezés szerint Szlovákiában a mobilszolgáltatások magas árának ok a gyenge konkurencia.

 

Az EU-s országok többségével ellentétben a szlovák piacon nem léteznek olyan teljes értékű virtuális szolgáltatók, akik nagykereskedelmi feltételek mellett használatba vennék a létező szolgáltatók mobilhálózatait, és saját márka alatt kínálják a szolgáltatásaikat a végfogyasztók számára.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket