Nyitókép: webnoviny.sk

 

Az új nyugdíjszámológép egyszerűen, könnyen átlátható számítja ki a várható öregségi nyugdíj összegét mindhárom nyugdíjpillérből.

 

A Tatra banka és a Bél Mátyás Egyetem együttműködésének keretében létrehozott Dochodkovakalkulacka.sk oldal teljes körű információval szolgál a várható nyugdíj összegéről, figyelembe véve a bevételeket mindhárom nyugdíjpillérből.

Szlovákiában ez az első ilyen szolgáltatást nyújtó weboldal. Hogy szükséges volt, mutatja az is, hogy a Focus 2019. júniusi felmérése szerint a megkérdezettek kétharmada 900 euró körüli nyugdíjjal számol. Többségük ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy magasabb nyugdíjat szeretne.

 

 hirdetes_400x285  

Hogy elég magas nyugdíjunk legyen aktív, keresőképes időszakunk után, reális célkitűzés. Kell hozzá azonban egy nagyon fontos dolog: felelősséget kell vállalnunk önmagunk jövője iránt.

 

A nyugdíjszámológép azért is nagyon hasznos, mert ha valakinek nem elég összegű nyugdíj jön ki, még mindig eldöntheti, mondjuk negyven évesen, hogy további spórolással, más pénzügyi megoldással növelje öregségi nyugdíjának összegét. Ennek eldöntéséhez azonban pontos információkra van szükség.

 

„A megfelelő összeg eléréséhez idő kell, a jövőt pedig nem lehet elhalasztani,“

 

nyilatkozta Marcel Haniš, a Tatra bank nyugdíjbiztosítási alapjának menedzsere.

Az új weboldal összetett algoritmus alapján ad reális képet a várható nyugdíj összegéről, figyelembe véve az illető életkorát, bevételét, iskolai végzettségét, a demográfiai helyzetet, valamint a várható inflációt és a munkaerőpiac alakulását is.

 

Ján Šebo, a Bél Mátyás egyetem dékán-helyettese szerint az oldal hamarosan az adó és járulékokat is követni fogja, lehetővé téve a politika alakulását.

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!