Pál
  • HUF: 394.04
  • USD: 1.04
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Adószünetet vezetett be a kormány a koronavírus miatt

Nem kell mindenkinek március végéig leadnia adóbevallását

Nyitókép: archív

 

A pénzügyminisztérium büntetés terhe nélkül eltekint az adóbevallások késleltetett beadásától azon személyek esetében, akik nem kötelesek elektronikusan kommunikálni az adóhivatallal.

 

Két hónap haladékot ad a Pénzügyminisztérium az adózóknak anélkül, hogy külön be kellene jelenteniük a késést, ahogy a befizetendő adó késése miatt sem rónak ki büntetést.

 

Az intézkedés csak azokra vonatkozik, akik nem kötelesek elektronikusan beadni az adóbevallást, hanem standard módon, papíron adják azt be. Nekik nem kell március végéig kitölteni és leadni bevallásukat, elég legkésőbb május 31-ig megtenniük.

 

A minisztérium így igyekszik elkerülni, hogy az adóbevallások leadása miatt sok ember forduljon meg az adóhivatalokban. Egyúttal kérték a lakosságot, hogy akinek nem sürgős elintézni valója van, az ne menjen személyesen az érintett hivatalokba.

 

Azon vállalkozók és vállalkozások, akik elektronikusan kommunikálnak az adóhivatallal is elhalaszthatják az adóbevallás leadását, de csak a megszokott módon – tehát jelezniük kell a hivatal felé a határidő kitolását.

 

körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket