Nyitókép: teraz.sk

 

Március vége általában az adóbevallások leadási ideje. A most dúló koronavírus-járvány ezek leadására is komoly hatással van.

 

Az adóhatóság hétfőtől módosította nyitvatartási idejét. A mai naptól munkanapokon 08.00 – 11.00 óra között tartanak nyitva.

 

A már eddig is életbe léptetett megelőző intézkedések mától egy újabbal bővültek: a koronavírus terjedésének megakadályozására egy mobil irodát hozott létre Pozsonyligetfaluban, ahol egy átalakított furgonban adhatók le az adóbevallások.

 hirdetes_400x285  

 

A Körkép.sk szakértő segítségével összeállította a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban:

 

Lehetőség van az ÁFA (DPH) adóbevallás halasztására!

 

Március 25-ei határidővel kötelesek az ÁFA (DPH) fizető cégek az ÁFA (DPH) adóbevallásukat leadni a februári hónapra. Ugyanúgy kötelesek március 25-ig az ebből adódó adófizetési kötelezettségüknek is eleget tenni.

 

Az adóhivatal fokozott figyelemmel kíséri a járvány okozta helyzetet. Ezzel kapcsolatban a következőt fogalmazta meg: Minden ÁFA (DPH) fizető köteles az adóhivatallal elektronikusan kommunikálni. Így nem jön létre személyes kontaktus a hivatallal. Ugyanakkor, ha a vállalkozó, az adóalany úgy ítéli meg, hogy a határidőt nem tudja betartani, vagy korlátozást tapasztal tekintettel a jelenlegi helyzetre, lehetősége van kérvényezni a határidő elmulasztásától való eltekintést.

 

Az adóhivatal az ilyen kérvényekre indokolt esetben tekintettel lesz. A hivatal naponta figyeli a helyzetet, azt kiértékeli, és az aktuális helyzetnek megfelelő döntéseket hoz.

 

Ennek kapcsán javasolt a hivatalos forrás rendszeres nyomon követése ITT.

 

Következő cikkünkben az adóbevallás halasztásának lehetőségéről, annak részleteiről is szólunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!