Nyitókép: Reuters

 

Az idősek számára meghatározott vásárlási idő problematikusnak mutatkozik – jelentette ki Martin Katriak, a Szlovák Kereskedelmi Szövetség (ZO SR) elnöke két és fél nappal az új intézkedés bevezetése után.

 

Elmondása szerint a szabályozás filozófiája magában jó lenne, hiszen több kereskedelmi cég is vezetett be hasonló intézkedéseket.

 

„Problematikusnak némelyik gyakorlati rendelkezés mutatkozik, például az, hogy az idősek naponta 9.00-től 12.00-ig mehetnek bevásárolni. Ebben az időben ugyanis az üzletek vagy félig, vagy teljesen üresek”

 

– hívta fel a figyelmet.

 hirdetes_810x300  

 

Katriak tájékoztatása szerint az idősek többsége most is a szokott időben, reggel 7.00 és 9.00 óra között intézi a bevásárlását.

 

A szombati napban nagy kockázatot látnak 

 

Elmondása szerint a 12.00 óra utáni vásárlás különbözőképpen valósul meg az egyes helyeken: van, ahol konfliktusok és összetűzések alakulnak ki az üzletek előtt, de a bevásárlóközpontok boltjaiban viszonylag nyugodt a helyzet.

 

Katriak szerint megmutatkozott, hogy az a vásárlási idő, amit az idősek számára jelöltek ki, nem vált be, ezért a kereskedők javaslatai alapján szükség lesz a módosításra.

 

„A legnagyobb gondot továbbra is a szombati nap okozza, amikor is az üzletek többsége – főleg a kisebb városokban és vidéken – csak 12.00 vagy 14.00 óráig tartanak nyitva, holott a családok ilyenkor szoktak bevásárolni a hétvégére. Ebbe az időkeretbe pedig pont beleesik az idősek számára kijelölt vásárlási időszak is (9.00–12.00). Nagy kockázatot látunk ebben, de egyelőre megvárjuk milyen lesz a helyzet szombaton”

 

– hangsúlyozta Katriak.

 

 „Mindenesetre tanácsolni fogjuk az idősek számára hozott intézkedések felülvizsgálatát úgy, hogy hétfőtől péntekig legyenek számukra kijelöl vásárlási órák, viszont a szombati nap maradjon mag szabad rezsimben”

 

– mondta, majd hozzátette: kevés olyan vásárló akad, aki szájmaszk nélkül próbál meg bevásárolni, megértették, hogy a szájmaszk nemcsak az ő egészségüket védi, de az alkalmazottakét és a többi vásárlóét is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.