Nyitókép: topky.sk

 

Azon cégek, melyek a kormányintézkedések miatt voltak kénytelenek bezárni telephelyeiket, április 6-án 12 órától kérvényezhetik az állami támogatást, a koronavírusjárvány okozta bevételcsökkenést ellensúlyozó támogatásért pedig  április 8-tól folyamodhatnak a munkáltatók és egyéni vállalkozók.

 

A kérvényezéshez szükséges információk, és adatlapok a pomahameludom.sk és a neprepustaj.sk oldalon lesznek elérhetőek. Mind a két oldal ugyanazzal a tartalommal várja az érdeklődőket.

 

A kérvények a kormány „Elsősegély” elnevezésű gazdasági segélycsomagjában foglaltakat érintik, melyeket egy hete mutatott be a Matovič-kormány.

 hirdetes_300x300  

 

Azon cégek, vállalkozások, melyek kénytelenek voltak a szigorítások miatt bezárni, kérvényezhetik a bérek 80 százalékának átfizetését, azon vállalkozók, akiknek pedig lényegesen csökkentek bevételeik a járványügyi helyzet miatt, ellensúlyozó támogatást kérhetnek.

 

A kérvényezés menetét prezentáló Milan Krajniak munkaügyi miniszter szerint a kérvények beérkezését követő 24 órán belül kapnak visszaigazolást a kérvényezők a kérvény regisztrációjáról, április 14-től pedig a Munkaügyi Hivatalok megkezdik a megegyezések kiküldését, melyeket aláírva kell visszaküldeni, vagy személyesen leadni.

 

A már aláírt megegyezések/kérvények leadását követő 24 órán belül megkezdik a hivatalok a támogatások kiutalását is.

 

Minister práce Milan Krajniak o prvej pomoci pre zamestnancov, podnikateľov a živnostníkov

Gepostet von Denník N am Sonntag, 5. April 2020

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.