Nyitókép: webnoviny.sk

 

A lízingszerződések törlesztő részleteinek halasztásáról a Pénzügyminisztérium és a Lízingszövetség képviselői tárgyaltak. Keddi egyeztetésük értelmében minden lízingszerződéssel rendelkező ügyfél három hónapos halasztást kérhet a törlesztő részlet kifizetésére, mely, mivel nem tudni, meddig tart még a válság, meg is hosszabbítható.

 

A lehetőség Marcel Klimek államtitkár szerint lényegében másolja a bankhitelekre vonatkozó megoldást.

 

„Ha látni fogjuk, hogy a probléma továbbra is fennáll, az ügyfél számára újabb három hónapos halasztásra adunk lehetőséget,“

 

 hirdetes_810x300  

tette hozzá Richard Daubner, a Lízingszövetség elnöke.

 

Az egyezség egyelőre csak a fizikai személyekre vonatkozik. Párhuzamosan azonban már zajlik az egyeztetés arról, hogy hasonló segítséget a vállalkozók, a kis- és közepes cégek, illetve a kisiparosok (SZČO) is kaphassanak.

 

Daubner szerint a lízingcégek keresik a megoldást arra, hogyan segítsenek ügyfeleiken, ugyanakkor olyan formában, hogy az saját magukat se érintse túlságosan.

 

„Már ma is több ezer kérvényt kaptunk ügyfeleinktől a törlesztési ütemterv megváltoztatására,“

 

jelentette ki Daubner.

 

Hozzátette, hogy a bankokhoz hasonlóan náluk is a részlet halasztásáról, azaz kitolásáról van szó, nem pedig az adósság elengedéséről.

 

 „A végén ez az időszak hozzászámítódik a futamidőhöz. Mi is fizetünk a saját beszállítóinknak. Kamatot is felszámítunk majd, de keressük az elfogadható megoldást,“

 

mondta Daubner.

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!