Nyitókép: SITA/AP

 

Már lassan három éve, hogy az állami ünnepek alatt zárva tartanak a boltok. A rendelkezés alól kivételt képeznek a benzinkutak, a reptereken és a vasúti állomosokon működő boltok, illetve azok az üzletek, ahol az ünnepek alatt maga a tulajdonos árul.

 

Az idei húsvéti bevásárlást a boltzárak mellett azok az óvintézkedések is korlátozzák, amelyeket a kormány hozott a koronavírus-járávány elleni harc során.

 

 hirdetes_810x300  

Március végétől vasárnaponként az élelmiszerboltok kötelezően zárva tartnak. Emellett a boltokba szájmaszkkal lehet csak vásárolni, a vásárlók száma pedig korlátozva van – 25 négyzetméteren mindössze egy ember tartózkodhat. Reggel 9.00 órától 12.00 óráig pedig a 65 év feletti nyugdíjasok intézhetik a bevásárlásukat.

 

Ezek miatt az óvintézkedések miatt a boltok előtt kígyóznak a sorok, az ünnepek miatt pedig vásárlóáradtra számítanak a boltosok.

 

Mivel az állami ünnepek idején, vagyis pénteken (április 10.), vasárnap (április 12.) és hétfőn (április 13.) zárva lesznek az üzletek, ezért a boltosok csütörtökön és szombaton meghosszabbított nyitvatartási idővel várják a vásárlókat.

 

Míg a Tesco csütörtökön és szombaton reggel 6.00 órától várja a vásárlókat, addig a Lidl és a Kaufland 6:30 órától nyitja meg a boltjait a vásárlók előtt.

 

A húsvéti nyitvatartási idő az egyes szupermarketekben és élelmiszerláncokban:

 

Táblázat forrása: SME

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!