Nyitókép forrása: nwherald.com

 

Újabb drámai adatokat közölt az amerikai Munkaügyi Hivatal: a múlt héten újabb 6,6 millió ember folyamodott munkanélküli segélyért, közel annyi, mint az előző héten (6,9 milliós).

 

Ezzel együtt az Egyesült Államokban három hét alatt több mint 16 millió ember vesztette el a munkáját, és ők csak azok, akiket a rendszer lát. Az USA-ban egy hónappal ezelőtt még 151 millió ember foglalkoztattak, a mostani 16 csaknem 17 milliós szám több mint az összes munkás egytizede.

 

A jegybank szerepét játszó amerikai FED épp a brutális munkanélküliségi adatok új számainak bejelentése után tette közzé 2300 milliárd dolláros csomagját, amelyből a vállalatokat és a megszorult önkormányzatokat segítenék ki. Ám ez az irdatlan összeg sem tudta megakadályozni, hogy a munkanélküliségi adatok ne növeljék meg az amerikai államkötvények hozamait.

 hirdetes_300x300  

 

Jelenleg arról is találgatások zajlanak, hogy mikor omlik össze a segélyezési rendszer. A múlt héten a kormányzat 2200 milliárd dollárral támogatta meg a keretet, hogy kiszélesítsék a segélyre jogosultak körét az egyéni vállalkozókkal és a független vállalkozókkal. Leginkább Kaliforniában, New Yorkban és Michiganben nőtt a segélyek igénylésének a száma, márpedig ezek az USA leggazdagabb államai.

 

A foglalkoztatás elsősorban a vendéglátásban esett vissza, bezártak az éttermek, a kocsmák, nincs szükség pincérekre. A nagy sportrendezvények elmaradása miatt az atlétikai edzők a második számú kárvallottjai a jelenlegi válságnak a pincérek után. A harmadik helyen a fodrászok állnak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!