nyitókép forrása: sme.sk

 

Az Autóipari Szövetség legfrissebb adatai szerint a szlovákiai autóeladások 45,6 százalékkal estek vissza  márciusban – írja a Trend gazdasági hetilap internetes kiadása. Az egész idei első negyedévben 18 966 autót adtak el, ami 20 százalékos visszaesést jelent az előző év első negyedéhez képest.

 

A legkeresettebb márkák a Škoda, a Volkswagen, a Hyundai és a KIA voltak. Hatalmasat bukott kereslet szempontjából az Opel, a Suzuki, a Renault és a Dacia – az ő esetükben volt a legmagasabb az eladás-csökkenés mértéke. Az egyetlen autómárka, amelynek sikerült a múlt évinél jobb eredmény produkálnia, az a Toyota.

 

Az autószalonok és autókereskedések március közepétől a járványhelyzet miatt bezártak, csak online működtek. Leghamarabb holnap, április 22-én nyithatnak ki a kormány korlátozást enyhítő intézkedésének első fázisában.

 hirdetes_810x300  

 

Csehországban az új autók regisztrációja 36,3 százalékkal esett vissza. Az európai átlag 55,1 százalékos mínusz, az olaszoknál a márciusi hónapban az új autók értékesítése 85,4 százalékkal zuhant meg, Franciaországba 72,2, Spanyolországban 69,3 százalékkal.

 

eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!