Nyitókép forrása: kosicednes.sk

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a Központi Válságstáb keddi ülésén a gazdasági korlátozó intézkedések gyorsított feloldását fogja javasolni.

 

„Ezt fogom javasolni, mert kiderült, hogy alaptalanok voltak a húsvéti ünnepek miatti félelmek is. Semmilyen katasztrofális méreteket öltő járvány nem következett be, de katasztrofális a helyzet az üzletekben, amelyeket zárva kell tartani”

 

mondta, hangsúlyozva, hogy az elmúlt napok járványügyi statisztikái „egyértelműen negatív trendet mutatnak”. Valójában csak három napra visszamenőleg kiemelkedően jók az adatok, három nap pedig még nem jelent trendet. Ennek ellenére Sulík „nem látja okát, hogy továbbra is fenntartsák a gazdaságot érintő korlátozó intézkedéseket”.

 

 hirdetes_810x300  

A gazdasági miniszter szerint a vásárlók számának négyzetméter-alapú korlátozása és a különleges higiéniai intézkedések elegendő feltételek az üzletek minden típusának megnyitásához.

 

Sulík különösen nagy aggodalommal beszélt a bútorgyártás szektoráról, és kiemelte, hogy a szlovák piac két kiemelkedő vállalata rendkívül nehéz helyzetbe került.

 

A miniszter sürgetné a vendéglők, éttermek megnyitását:

 

„Senki sem maradhat közömbös aziránt, hogy éttermek tömegei mennek tönkre a járványügyi intézkedések miatt”

 

mondta.

 

Annak ellenére, hogy az Egészségügyi Világszervezet, maga Németország és egy sor európai állam a korlátozó intézkedések fokozatos feloldása mellet érvel, Sulík ebben a kérdésben azt vallja, hogy „a kivárásra mindig lehet találni okot”, és hogy a gazdasági károk „hatalmas métereket öltenek”.

 

A központi válságstáb javaslata alapján a korlátozó intézkedéseket négy fázisban, fokozatosan lazítják csak fel, az egyes fázisok között pedig legalább két hét telik majd el, vagyis a legjobb esetben is nyolc hetet kellene várniuk például a bevásárló központoknak a lazításokra.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!