Nyitókép: TASR

 

A munkaerőpiacon az új állásajánlatok száma jelentős mértékben csökkent. Jelenleg a munkakeresőknek az IT, a kereskedelmi, a könyvelési és a pénzügyi szektorban van a legnagyobb esélyük elhelyezkedni – derült ki a Profesia portál közzétett adataiból.

 

A Szlovákiában uralkodó rendkívüli helyzet óta az utóbbi két hétben kezdett növekedni az új állásajánlatok száma. Április 20-tól 26-ig 2054 új ajánlat jelent meg a Profesia álláskereső portálon. Az új állásajánlatok és munkalehetőségek kínálata már a második hete mutat pozitívabb számokat.

 

 hirdetes_300x300  

„Amennyiben a jelenlegi állapotot összehasonlítjuk a tavalyival, akkor az állásajánlatok számának csökkenése jól látható. A tavalyi évhez képest az állásajánlatok száma több mint 60%-kal csökkent”

 

– tájékoztatott a Profesia.

 

A portál szerint a tavalyi évhez képest minden egyes szektorban csökkent az állásajánlatok száma. Az állásajánlatok terén a legnagyobb csökkenés az idegenforgalom, valamint a szálloda- és vendéglátóipar szektorában figyelhető meg, ahol a tavalyihoz évhez képest 88%-os különbség mutatható ki.

 

A tavalyi évvel összehasonlítva idén megnőtt a kereslet a gyógyszerészek, szervizmérnökök, tanárok, pénzügyi ügynökök, üzleti csapatvezetők, illetve a pénzügyi ellenőrök iránt.

 

Mindemellett továbbra is fennállnak a különbségek Pozsony megye és az ország többi régiója között. Míg Pozsony megyében több mint 3200 állásajánlatot tettek közzé, addig a többi régióban a munkaajánlatok száma egyetlen egy esetben sem haladta meg a 700-at. Pozsony és Kasse megyében jelenleg az IT szektorba keresik a legtöbb új alkalmazottat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!