Nyitókép forrása: carscoops.com

 

Németországban áprilisban drasztikusan visszaesett az új autók eladása a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések okán.

 

A Szövetségi Gépjármű Nyilvántartási Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) adatai szerint az előző év áprilisához képest 61 százalékkal esett vissza új gépkocsik nyilvántartásba vétele. Ez egyébként megfelel az összeurópai trendnek. Franciaországban például 89, Nagy-Britanniában 97 százalékkal csökkent az új autók eladása.

 

Az áprilisban nyilvántartásba vett 120 ezer autó a legkevesebb, mióta Németországot újraegyesítették 1990-ben. Nem csoda: április volt az első olyan hónap, amelyben a koronavírus elleni intézkedések teljes erővel jelentkeztek a lakosság fogyasztásában.

 hirdetes_810x300  

 

Ennek megfelelően nem csak a kereslet, de az autógyártás is visszaesett, az adatok szerint a németek a múlt hónapban mindössze 10 900 gépkocsit gyártottak le. A TASR közlése szerint az elmúlt 12 hónapban (április végéig) csak egymillió autó gördült ki a német gyárakból, ami 38 százalékos zuhanást jelent – gondoljunk bele: annyi autót gyártottak az elmúlt 12 hónap alatt, mint Szlovákia tavaly.

 

Az autógyártás Németországban közvetlenül 800 ezer embernek ad munkát, ezért a mostani nehézségekre a politika is próbált megoldást találni. az autóipari érdekvédelmi szervezetek a roncsprémium ismételt bevezetését javasolják a kereslet élénkítése céljából.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!