Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Elon Musk feldobta a lehetőségét annak, hogy mégsem Kalifornia államban hozza létre a Tesla gyártóközpontját, hanem egy másik államban. Az ok: Musk szerint túlságosan szigorúak az amerikai járványügyi korlátozó intézkedések.

 

A korlátozó intézkedések miatt nem tud teljesen üzembe állni a Tesla fremonti gyára. Musk most egy twitter bejegyzésében közölte, hogy harminc százalékban újraindítaná a termelést Fremontban, mivel azt az amerikai rendelkezések lehetővé teszik. Csakhogy az állami intézkedéseket a megyeiek felülírják, és Alameda-megye egyelőre még nem engedélyezi a gyártást május végéig. Csak azon cégeknek, amelyek termelése „nélkülözhetetlen”.

 

Musk láthatóan berágott arra, hogy Alameda-megye nem tekinti a Tesla évi 415 ezer autót gyártó üzemét „nélkülözhetetlennek, ezért beperelte a megyei közegészségügyi hivatalt. A twitteren egyúttal egyértelművé tette, hogy fontolóra veszi a gyár átköltöztetését Texasba vagy Nevadába. A fenyegetőzés némileg irracionális: a költöztetés 12-18 hónapot venne igénybe, anyagilag pedig aligha térülne meg.

 hirdetes_400x285  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!