Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A francia AFP hírügynökség által megszerzett információk szerint a Volkswagen ismét leállítja gyárait a koronavírus-járávny miatt. A közvetlen ok: kereslethiány.

 

A VW konszern wolfsburgi központjában már leállítottak két gyártósort, a többiben pedig csak négyhetes munkahetek zajlik termelés a hónap végéig. A kereslethiány elsősorban a Golf és Tiguan modelleket sújtja.

 

Európában történelmi mélypontra süllyedt az autók értékesítése, amely a VW modelljeit is érinti. A potenciális vevők egyszerűen jelenleg nem akarnak autókat vásárolni, a gyárból érkező újabb gépkocsikat pedig már nincs hol tárolni.

 hirdetes_810x300  

 

A Moody’s hitelminősítő szerdán közzétett előrejelzésében 20 százalékos termeléscsökkensét jósol a globális autóiparnak.

 

Az európai kereslet márciusban és áprilisban 30 százalékkal esett vissza, az amerikai kereslet 25 százalékkal, a kínai valamivel jobban áll, de bizonytalan. A VW gyártáskapacitásának 35-50 százaléka indult csak újra, jelenleg 35 ezer munkás dolgozik rövidített munkaidőben.

 

Szlovákia GDP-jének 13 százalékát az autóipar adja, az export negyede ettől függ. Az ország külkereskedelmi kiszolgáltatottsága pedig 94 százalékos.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Volkswagen VW

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!