Nyitókép: SITA

 

A szlovákiai fogyasztók túlnyomó többsége (80%) egyetért abban, hogy a kiskereskedelmi élelmiszerboltoknak vasárnaponként a jövőben is zárva kellene maradniuk. Ezzel a megkérdezettek 59%-a határozattan egyetért, míg a 21%-uk inkább egyetért, mint nem.

 

A szupermarketek és a nagyobb élelmiszerek vasárnapi zárva tartása a megkérdezettek 90%-át nem zavarja – derült ki a 2muse ügynökség felmérésből, amit ezer válaszadó megkérdezésével végzett el.

 

 hirdetes_300x300  

A tiltást helyesnek vélik

 

A felmérésből továbbá az is kiderül, hogy a megkérdezettek 81%-a helyesnek véli a vasárnapi boltzárat a koronavírus miatt.

 

A 18 és 25 év közötti fiatal fogyasztók 84%-át nem zavarja a jelenlegi állapot, az 56 év feletti fogyasztók körében pedig még ennél is nagyobb az egyetértés a témában.

 

A megkérdezettek fogyasztóknak csupán a 10%-a nyilatkozott úgy, hogy számukra fontos a boltok vasárnapi nyitva tartása, és kimondottan zavarja őket a jelenlegi állapot. Ezt az állásfoglalás a legnagyobb mértékben a Pozsonyi kerületben élő 18 és 25 év közötti fiatal fogyasztóknál jelent meg.

 

Néhány napja a Körképen is megkérdeztük olvasóinkat a vasárnapi boltzárról, ahol ilyen eredmény született:

 

Egyetértesz vagy sem a vasárnapi boltzárral?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A felmérés alapján megállapítható, hogy mindkét korosztály döntő többsége a szabad vasárnapok meghagyása mellett foglalt állást. Az 56 év feletti korosztálynak mindössze az 5–6%-a fejezte ki érdeklődését a vasárnapi szupermarketes bevásárlás kapcsán.

 

Szabad vasárnapok a koronaválság után

 

A felmérésben részt vettek a kiskereskedelemben dolgozó alkalmazottak is. Az eredményből pedig kiderült, hogy a megkérdezettek 99%-ának megfelel a jelenlegi helyzet, vagyis az, hogy vasárnaponként nem kell dolgozniuk.

 

A válaszadók 88%-a azt szeretné, ha a kiskereskedelmi boltok a koronaválság után is zárva maradnának vasárnaponként.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.