Nyitókép forrása: nebcnews.com

 

A munkanélküli segélyt először igénylők száma a múlt héten 2,1 millió volt, ami a koronavírus-járvány kitörése óta a legalacsonyabb szint. Ennél több vigaszt azonban nem nyújt. A vírus ugyanis így összesen negyvenmillió állást számolt fel a 330 milliós országban.

 

Az USA-ban is fokozatosan bevezetett lazítások miatt érezhetően kevesebb munkahely szűnt meg az elmúlt héten. Március közepén egyik napról a másikra az addigi rekord négyszeresére, 3,3 millióra nőtt hét nap alatt a segélyt igénylők száma. Egy héttel később újabb 6,6 millió állástalannal nőtt az adat, a múlt héten is csak alig kevesebb, mint hárommillió volt az új állástalanok száma.

 

A mai napig összesen 40,8 millióan jelentkeztek segélyért a koronavírus-járvány kitörése óta. Az amerikai GDP az első negyedévben 5 százalékkal csökkent, az atlantai FED GDPNow intézete pedig az eddigi adatok alapján a második negyedévre nem kevesebb, mint 41,9 százalékos visszaesést jósol, ami az amerikai történelem legrosszabb negyedéves adata. Már csak egyetlen hónap van hátra a második negyedből.

 hirdetes_810x300  

 

CNBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!