Nyitókép forrása: ft.com

 

Annak ellenére, hogy az autóipar elhasalt a koronavírus-járvány miatt (is), a Duisburg-Essen Egyetem Autóipari Kutatóközpontjának májusi felmérése szerint a potenciális vevőket a gyártók szinte semmilyen marketingeszközzel nem próbálják magukhoz csábítani.

 

Alapvetően a német autógyárakról van szó, amelyek a kutatóintézet szerint inkább egészen addig kivárnak a vásárlók megszólításával, amíg nem állapodtak meg a német kormánnyal az autóiparnak szánt újabb gazdaságélénkítő csomagról.

 

Az Audi például még drágább is lett az elmúlt néhány hónap viszonylatában. A kedvezmények Németország-szerte csökkentek – ennek hátterében az áll, hogy az autógyárak nem csökkentik az áraikat a viszonteladók irányába. Igaz ez az internetes viszonteladók esetében is, akik saját költségükre szokták megvásárolni a gyárak által akcióban kínált gépkocsikat, hogy aztán kedvezményesen adják el őket ügyfeleiknek.

 hirdetes_400x285  

 

A koronavírus-járvány ideje alatt azonban a német autópiacról eltűntek a kedvezmények, így a vevőknek nem is nagyon éri meg ellátogatni a kereskedésekbe.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!