Nyitókép: Komáromban a volt poliklinika épülete. Fotó: invest.komarno.sk

 

Külön alapítványt hoz létre a magyar kormány arra, hogy bármilyen magyar vonatkozással rendelkező ingatlant megszerezhessen Közép-Európában – értesült a privátbankár.hu.

 

Mint írják, egészen ambiciózus célra alapíthat a magyar kormány egy új alapítványt, amelynek feladata a közép-európai régió egyes műemléki vagy műemléki védelemben nem részesülő, de kulturális, történelmi, művészeti, építészeti értékkel rendelkező és magyar vonatkozású múltja miatt jelentőséggel bíró épületek tulajdonjogának megszerzése, majd felújítása és fenntartása lesz.

 

Az erről szóló törvényjavaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes június 9-én nyújtotta be a parlamentnek. Az alapítvány neve tükrözi is a nemes célt: Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány, amit konkrétan Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell létrehoznia.

 hirdetes_810x300  

 

A Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell létrehoznia. Kép: privatbankar.hu

 

A törvény nem részlezeti, hogy a közép-európai régióban konkrétan hol és hány darab épületet szeretne megszerezni a kormány, de vélhetően a környező országok területén szeretne ingatlanokat vásárolni.

 

Vagyont azonban kapni fog Szijjártó Péter új alapítványa: a törvényjavaslat szerint az állami tulajdonban lévő Manevi Zrt. és a Comitatus-Energia Zrt. részvényei az alapítvány vagyonát gyarapítják. Ezeket ingyen kapják meg az államtól.

 

Privátbankár.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 53 olvasónak tetszik ez a cikk.