Marcell
 • HUF: 345.38
 • USD: 1.18
 • 20 °C
 • 28 °C
Gazdaság

Minden ingatlant megvenne az Orbán-kormány Közép-Európában, aminek magyar kötődése van

Az új alapítvány bármilyen magyar vonatkozással rendelkező ingatlant megszerezne Közép-Európában

Nyitókép: Komáromban a volt poliklinika épülete. Fotó: invest.komarno.sk

 

Külön alapítványt hoz létre a magyar kormány arra, hogy bármilyen magyar vonatkozással rendelkező ingatlant megszerezhessen Közép-Európában – értesült a privátbankár.hu.

Hirdetés(x)

 

Mint írják, egészen ambiciózus célra alapíthat a magyar kormány egy új alapítványt, amelynek feladata a közép-európai régió egyes műemléki vagy műemléki védelemben nem részesülő, de kulturális, történelmi, művészeti, építészeti értékkel rendelkező és magyar vonatkozású múltja miatt jelentőséggel bíró épületek tulajdonjogának megszerzése, majd felújítása és fenntartása lesz.

Hirdetés(x)

 

Az erről szóló törvényjavaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes június 9-én nyújtotta be a parlamentnek. Az alapítvány neve tükrözi is a nemes célt: Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány, amit konkrétan Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell létrehoznia.

 

A Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell létrehoznia. Kép: privatbankar.hu

 

A törvény nem részlezeti, hogy a közép-európai régióban konkrétan hol és hány darab épületet szeretne megszerezni a kormány, de vélhetően a környező országok területén szeretne ingatlanokat vásárolni.

 

Vagyont azonban kapni fog Szijjártó Péter új alapítványa: a törvényjavaslat szerint az állami tulajdonban lévő Manevi Zrt. és a Comitatus-Energia Zrt. részvényei az alapítvány vagyonát gyarapítják. Ezeket ingyen kapják meg az államtól.

 

Privátbankár.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 53 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Ölvedi Balázs
2020. jún. 15. 16:34

Akkor a kassai dómot és a pozsonyi Szt.Márton dómot is?? Csak hogy tovább ne folytassam.De sok pénze lett a nemzetvezetőnek! Az országában meg 3 millió nyomorgó él.

  Tóth János
  2020. jún. 16. 06:06

  Szánalmas!

  Zsolt
  2020. jún. 16. 09:28

  Mit hübblüttyölsz itt te féleszű? Elgurult a gyógyszer?

  Kertèsz Gábor
  2020. jún. 18. 10:15

  Te nyomorogsz?

Gábor
2020. jún. 15. 22:26

Szegény Ölvedi elvtárs megmaradt a krumpli leves szintjén jó szaftos szájszéllel. Neki az volna az üdvös, ha minden nemzet haladna, vásárolna, csak mi nem. Főleg a saját dolgainkat (vissza). Igaz, hogy a 3 millió koldus se költött annyit az utóbbi 30 évben, mint manapság, de a tények nem számítanak a káposztalé mellett.

László
2020. jún. 16. 16:37

Te csak aludjál kis Balázs.Veled sem hazát,sem népet nem lehet menteni.Te egy pöcegödör víziembere vagy!

Esze Tamás
2020. jún. 17. 12:53

Ölvédi Úr! Az ön hardverje lehet, hogy elméletileg jó, de a szofverje nagyon primitív, ilyet csak 40 évvel ezelőtt használtak, és akkor még az ön harverje és szoftverje sem volt sehol. Tanuljon még egy kicsit, és próbáljon meg olyan ember lenni, aki tiszteli azokat, akik az ön kenyerét készítik. Ha pedig nem tetszik: https://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

  Ölvedi Balázs
  2020. jún. 23. 16:14

  A kenyeremért megdolgozom.Fizetek érte. Aki készíti abból is él. A házamat saját pénzemen építettem nem mások keserves adójából és adományaira várva. Magyarország az EU egyik legszegényebb országa. 3millió ember napi gondokkal küzd . Kb 500000 gyerek él szegénységben. Azt a pénzt rájuk és azokra kellene költdni skik megtetmelik. Velük kellene a magyar miniszterelnöknek foglalkozni.

Edit
2020. jún. 22. 12:13

Kitűnő hosszútávú elképzelés, így kell ezt csinálni. Mindenhol azt várják, a történelmi bizonyítékok semmisüljenek meg. Csak az nem látja be ennek későbbi hozadékát, aki rövidlátásban szenved.

  Ölvedi Balázs
  2020. jún. 23. 16:30

  Kedves Edit! Az itteni és a Kárpát- mednce más országaiban lévő ingatlanokkal az ott élőknek kellene törődni.A helyi önkormányzatoknak.Az adott ország parlamentjében ülő esetleg a kormányokban funkciót viselő magyaroknak cselekedni.Itt magyar ember állt a területfejlesztésért felelős minisztérium élén.De volt magyar miniszterelnök helyettes de még parlamenti alelnök is.Az anyaországi magyarok hócipője már tele van a határon túli pénzszórással. Iskola óvoda felújítás, templom , stadion építés, vállalkozások támogatása stb.stb. Ne mondja már, hogy ez és ilyen mértékben az anyaország adófizető állampolgárainak a kötelessége!! Nem arra szánják az adójukat.Nem az ő dolguk rendbetenni a mi ingatlanjainkat sem rövid sem hosszú távon. Aki így herdálja el a pénzüket pont az aki rövidtávú politikai céljaiért teszi az ország meg elszegényedik. Könnyű innen örömködni miközben annsk az országnak és népének tetheiből semmit nem vállal ill.semmi nem érinti.

Halász B.
2020. jún. 23. 20:19

MINDENT MEGVENNE!! Mit lehet erre mondani? HA ELADNÁK! Röhejes.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket