Nyitókép forrása: cnbc.com

 

Letartóztatták a Wirecard AG német fintech vállalat korábbi elnök-vezérigazgatóját. Az őrizetbe vétel az elmúlt évek legsúlyosabb vállalati botrányával van összefüggésben, amely az egész pénzügyi ágazatot megrengette.

 

A müncheni ügyészség parancsára a rendőrség letartóztatta Markus Braunt, a Wirecard múlt héten lemondásra kényszerült vezérigazgatóját.

 

A Wirecard a vállalati audit során nem tudott elszámolni kétmilliárd euró hiányával. Az irdatlan összeg a jelek szerint sosem létezett, úgy és abban a formában sosem lett volna helye a vállalat mérlegében. A német DAX irányadó tőzsdeindex harminc vállalatában is helyet Wirecard három nap alatt a 24 milliárdról 3 milliárdra zsugorodott. A háttérben ha nem is csalás, de legalábbis tisztességtelen machinációk gyaníthatók.

 hirdetes_400x285  

 

És ha ez nem lenne elég, mivel a kétmilliárd euró hiányával nem tud mit kezdeni, a vállalat összes hitelét befagyasztották, megszűnt minden mozgástere.

 

Braun letartóztatása figyelmeztető jelzés a vállalat alkalmazottjainak, az ideiglenes kinevezett igazgató, James Freis kijelentette, hogy a vállalat megmentése a cél, ezért jelentős átszervezésekre kell számítani. Ez a gyakorlatban elbocsátásokat jelent. A Wirecard, amelyet 1999-ben alapítottak, és amely 2018-ban a Commerzbank AG-t szorította ki a DAX indexből, összesen 5300 embernek ad munkát.

 

Hová lett kétmilliárd euró? – folytatódik a németek megalázó vállalati botránya

 

Bloomberg.com, Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!