Marcell
  • HUF: 345.38
  • USD: 1.18
  • 20 °C
  • 28 °C
Gazdaság

Vasárnap ismét boltzár – most nem a vírus miatt

Néhány kivételtől eltekintve nem lesznek nyitva az üzletek

Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

 

Sokaknak valószínűleg már fel sem tűnne, hogy vasárnap nem lesznek nyitva az üzletek, hisz az elmúlt hónapokban egyébként sem vásárolhattunk a hét utolsó napján. Ezzel együtt érdemes úgy tervezni napunkat, hogy nem érjen bennünket holnap meglepetésként az zárt ajtó.

Hirdetés(x)

 

A Munkatörvénykönyv szabályozása alapján a munkáltatók nem kötelezhetik az eladással kapcsolatos munkára alkalmazottaikat a kijelölt ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon. Amennyiben megszegik a tiltást, úgy akár 100 ezer eurós bírságra is számíthatnak.

Hirdetés(x)

 

Az ünnepnapi boltzár a következő napokra vonatkozik:

 

január 1., január 6., nagypéntek, húsvétvasárnap, húsvéthétfő, május 1., május 8., július 5., augusztus 29., szeptember 1., szeptember 15., november 1., november 17., december 24-én 12 órától, december 25., december 26.

 

Míg az üzletláncokban, bevásárlóközpontokban hiába kopogtatnánk, addig a helyileg működő, kisebb élelmiszerüzletekben, ahol a tulajdonos maga áll a kassza mögé, szerencsével járhatunk – itt már a tulajdonos döntése, hogy kinyitja-e üzletét.

 

Ezen felül a korlátozás nem vonatkozik többek között a repülőtereken és állomásokon található eladóhelyekre, szuvenírüzletekre, gyógyszertárakra sem.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket