Nyitókép: archív

 

A Munkaügyi minisztérium az Oktatásügyi minisztérium kérésére elsősegélyben részesíti azon óvodákat is, ahol a koronavírus-járvány miatt bezárt intézményekben megtartották a munkahelyeket.

 

A minisztérium mintegy 86,31 millió eurót különített el erre a célra. Az Oktatásügyi minisztérium azt kérte a Munkaügyi minisztériumtól, hogy nyújtsanak a munkáltatókéhoz és az egyéni vállalkozókéhoz hasonló támogatást azoknak az óvodáknak, vagy azok fenntartóinak, ahol a szigorú járványügyi intézkedések alatt sem bocsájtották el az alkalmazottakat, hanem fenntartották munkahelyüket.

 

A korábbi hírek szerint a támogatást nem csak az óvónők bérére lehet felhasználni, hanem a többi, nem pedagógiai alkalmazottéra is. Abban az esetben, ha az alkalmazott élt az OČR lehetőségével, nem hívható le támogatás, miután az óvodát nem terhelték bérköltségek.

 hirdetes_810x300  

 

A minisztérium számításai szerint mintegy 22 ezer munkahelyet sikerülhet a támogatással megmenteni.

 

A támogatást a helyileg illetékes Munkaügyi hivatalokon keresztül kérvényezhetik majd, miközben egy alkalmazottra a bruttó bér 80 százalékát, legfeljebb 1100 eurót fizetnek ki.

 

A bértámogatást a március 13. és június 30. közötti időszakra lehet kérni. A pozitív elbírálás feltétele, hogy a kérvény beadásakor az adott alkalmazott ne legyen felmondási időben.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!