Mihály
  • HUF: 366.09
  • USD: 1.17
  • 12 °C
  • 18 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Csaknem egyharmaddal visszaesett a Škoda autók eladása

Az első fél évben 426 700 Škoda kocsit adtak el

Nyitókép: körkép.sk/illusztráció

 

Csaknem egyharmaddal, 31,3 százalékkal visszaesett éves összehasonlításban a cseh Škoda Auto járműveinek eladása az idei első hat hónapban – közölte a cég szombaton honlapján. A közlemény szerint az első fél évben 426 700 Škoda kocsit adtak el.

 

A jelentős csökkenés alapvetően a koronavírus-járvány számlájára írható. Erre utal, hogy júniusban a visszaesés már csak 16 százalékos volt – 94 600 eladott autóval -, míg májusban még több mint 45 százalék.

 

A Volkswagen konszernhez tartozó Škoda Auto, amely a legnagyobb csehországi autógyár, tavasszal a járvány miatt mintegy hat hétig szüneteltette termelését.

 

A 39 ezer embert foglalkoztató vállalat tavaly 1,24 millió személygépkocsit adott el világszerte. Csehországban magasan a Škoda a legkeresettebb márka, autópiaci részesedése megközelíti a 40 százalékot.

 

A Škoda Auto a múlt héten közölte, hogy nem egészen öt év után távozik a vállalat éléről Berhard Maier, az igazgatótanács elnöke. Maier váratlan távozásának okát nem közölték. Német és cseh sajtóvélemények szerint Maier távozásának hátterében a Volkswagen konszern vezetésében folyó vitákat kell keresni. A németeket állítólag zavarja a Škoda egyre erősödő piaci sikere, az, hogy a cseh leányvállalat legújabb modelljei a vártnál nagyobb konkurenciát jelentenek a konszern néhány további tagja termékeinek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket