Nyitókép forrása: repulnijo.hu

 

A Boeing repülőgépgyártó vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy két éven belül teljesen leállítja a Boeing 747-es utasszállító gépek gyártását. Ez az ikonikus és forradalmi piaci újításnak számító géptípus végét jelenti.

 

A 747-es a maga idején a legnagyobb utasszállító repülőgép volt. Első útjára 1969-ben került sor. A típusa rendkívül biztonságos, viszonylag gyors volt, rengeteget (több mint 1 500 darabot) gyártottak le belőle, alig ötven zuhant le, és csak néhány esetben történt halálos kimenetelű szerencsétlenség a típussal. Olyan ár- és technológiai versenyt indított el a repülőgéppiacon, amivel a Boeing évtizedekre magához ragadta a vezető szerepet.

 

Aztán 2007-ben a francia Airbus előrukkolt az A380-assal, amely a világ legnagyobb utasszállítójává lépett elő, és ezzel egyértelművé vált, hogy a több évtizedes 747-esek felett eljárt az idő.

 hirdetes_810x300  

 

Hivatalosan tehát legkésőbb 2022-ben leáll a gyártásuk. A dolog érdekessége, hogy egy hónappal ezelőtt az Airbus is bejelentette, hogy 2021-ig leállítja az A380-as gyártását.

 

A koronavírus-járvány hatalmas károkat okozott a légiközlekedésben, rengeteg új gép megrendelését mondták vissza az üresen pangó járatok miatt.

 

CTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!