Nyitókép: shipsandports.com.ng

 

Az eddig a VW dél-afrikai gyárát vezető Thomas Schäfer ülhet be hétfőn a Škoda Auto vezerigazgatói székébe, állítja az Automobilwoche portál. Az 50 éves Schäfer e forrás szerint Bernard Maiert válthatja.

 

Maiert 2015 novemberében nevezték ki a cseh autómárka élére. Vezetése alatt a Škoda olyan SUV modelleket dobott piacra, mint a Kodiaq, Karoq vagy a Kamiq. A cég ez idő alatt az elektromos autók, a digitalizáció és a konektivitás felé is nyitott.

 

Herbert Diess, a Volkswagen vállalat első embere a szombati Frankfurter Allgemeine Zeitungban azt mondta, hogy a Škoda az eladott gépkocsik mennyiségét illetően „nem eléggé agresszív“ a francia és koreai konkurencia versenyében. Hozzátette azt is, hogy „nem megyünk semmire azzal, ha a Škoda már a harmadik prémium márkát fejleszti ki a vállalaton belül,“ jelezve, hogy a Mladá Boleslav-i autógyárnak erősítenie kell a megfizethetőbb autói szegmens piacán.

 hirdetes_400x285  

 

A Škodu Auto keményen megérezte a COVID-19 járványt. Működési haszna az idei év első felében kétharmaddal, 228 millió euróra esett vissza. Míg tavaly ugyanez a szám 824 millió euró volt. A Škoda Auto forgalma 2020 első 6 hónapja alatt 25 százalékkal, 7,5 milliárd euróra csökkentek a tavalyi 10,2 milliárd euróról.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.