Nyitókép: booking.com

 

Komoly elbocsájtásokra készül az egyik legkeresettebb szállásközvetítő oldal, a Booking.com. A hírek szerint világszerte alkalmazottaik 25 százalékának mondanának búcsút. Az ok, mint oly sok cégnél, a koronavírus-járvány és annak negatív hatása a turizmusra. Bár pontos számról nem beszél a cég, körülbelül 4000 embert érinthet a döntés.

 

A pandémia nem csak a Bookingot, de az egész idegenforgalmi szektort mélyen érintette és azóta is erős nyomás alatt tartja őket. Bár a Booking  Európában kapott kormánytámogatást, a segítségkérés után a politikusok és sajtó kritikáinak kereszttüzébe került. A cég szóvivője szerint azonban a támogatás nélkül ennél is több alkalmazottuknak kellene búcsút inteniük.

 

Nem a Booking az egyetlen, aki gondokkal küzd, az Airbnb és a TripAdvisor ugyancsak alkalmazottai negyedének kénytelen felmondani.

 

 hirdetes_400x285  

A Booking.com székhelye az USA-ban található és további márkákat, mint a Priceline.com, a Kayak.com és a Rentalcars.com is hozzá tartozik. A világ 65 országában van jelen, minden érdekeltségét figyelembe véve mintegy 26 ezer alkalmazottja van. Csak a Booking.com-nál 17 és félezer alkalmazottnak adnak munkát, világszerte 200 irodájuk van.

 

dennikn.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.