Nyitókép forrása: webnvoiny.sk

 

Szlovákia legnagyobb adófizetőinek listája az előzőhöz képest némiképp átalakult, például a zsolnai KIA autógyár kiszorult a dobogóról.

 

Augusztus 20-ig összesen 2 256 millió, vagyis nagyjából kettő és egynegyed milliárd eurónyi adó érkezett be az államkasszába, ami az előző évi bevételhez képest négyszmázillióval rövidebb. Az említett összeget Szlovákia 166 ezer vállalkozása hozta össze a 2019-es üzleti tevékenységéből adódóan.

 

Ez a szám azonban még nőhet, a koronavírus miatt egyelőre még nem ismert a tavalyi évre vonatkozó adóbevallások leadási határideje.

 hirdetes_400x285  

 

A legnagyobb befizető az eustream a.s., amely 169,6 millió eurónyi jövedelemadót fizetett be az államkasszába.

 

A második helyen az SPP – distribúcia a.s. lakosság földgázlogisztikai vállalkozás szerepel 65,4 milliós adóbefizetéssel. A cég a tavalyi évhez képest 35,9 millióval növelte adóbefizetését és a 11-ről urott fel a másodikra.

 

A dobogó harmadik fokán a Volkswagen Slovakia a.s. pozsonyi autógyár áll, amely a tavalyi 72,2 millió eurónyi adó helyett idén „csak” 58,9 millió eurót fizetett be.

 

A negyedik a Szlovák Takarékpénztár (Slovenská sporiteľňa a.s.) 53,3 millió euróval, majd a tavalyi dobogós harmadik helyről ötödikre visszacsúszó KIA Motors Slovakia következik 50,4 millió euróval (a KIA részéről ez bő húszmillióval rövidebb, mint tavaly).

 

A hatodik helyen a Slovak Telekom végzett 48,4 milló eurónyi befizetett adóval.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!