Nyitókép: Komjáthy Lóránt

 

Ján Mičovský mezőgazdasági miniszter szerint meglepő és szégyenletes, hogy Szlovákia évente több millió eurót küld vissza Brüsszelbe, miután nem tudja kihasználni az Európai Unió forrásait, amelyek a halastó-gazdaságra lettek szánva.

 

„Előttem lebegnek Miroslav Toman cseh földművelésügyi miniszter szavai, aki azt mondta, hogy Csehországban 52.000 halastó van, de azt akarja, hogy minden nap egy új halastóval gyarapodjanak, ami 365 halastót jelent évente. Nekünk nem egész 2000 halastavunk van, tehát számunkra ez egy nagy kihívás.”

 

hangsúlyozta a miniszter azzal, hogy a régi gondokat a halastavaknak megfelelő földterületek rendezésével kapcsolatban már nem probléma megoldani, most pedig az lesz a prioritás, hogy helyesen beállítsák a rendszert és kijelöljék azokat a területeket, ahol halastavakat lehet létrehozni.

 

„Szinte mindegyik kataszterben találunk helyet, amely megfelel arra, hogy relatíve egyszerű módon vízfogókat csináljuk és kialakítsuk a vízterületet. Ez a horgászoknak lesz, de arra is szolgál majd, hogy az ország ne legyen száraz. Ez a mezőgazdasági politikánk célja – hogy még több pénzt kérjünk és hogy ne visszaküldjük azt”

 

 hirdetes_810x300  

mondta a miniszter, aki bízik abban, hogy hamarosan százával jönnek majd létre új halastavak.

 

„Erre van szüksége az országnak, a száraz földnek, és talán a tűzmegelőző rendszernek is.”

 

A tárcavezető szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy az állami tulajdonban lévő földterületeket és a tulajdonoshoz nem köthető területeket könnyebben bérbe tudják venni az érdeklődők halastó kiépítésére.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!