Nyitókép: pxhere.com

 

Láncreakciót indított el Szlovákiában Marek Krajčí egészségügyi miniszter és Ján Mikas országos tiszti főorvos bejelentése, miszerint szeptember 1-től a rizikós országok közé sorolják majd Horvátországot, Franciaországot, Spanyolországot, Hollandiát, Belgiumot és Máltát. Az utazni készülők azóta tömegesen mondják vissza tervezett utazásaikat az utazási irodáknál.

 

Roman Berkes, a Szlovákiai Utazási Irodák és Utazásközvetítők Egyesületének elnöke szerint a kliensek a szeptemberre tervezett kirándulásaikat mondják vissza.

 

„A legtöbb utazási irodának például pénteken és szombaton vannak az indulási időpontjai Horvátországba. Tehát az elkövetkező napokban az utazási irodákon keresztül megszervezett kirándulásokra senki sem megy Horvátországba.”

 

mondta Berkes, aki szerint a kliensek nem akarnak az ún. vörös országokba menni. Úgy véli, az embereknek nincs a kirándulásra szánt időn felül 5-10 napjuk arra, hogy otthon maradjanak karanténban.

 hirdetes_300x300  

 

„Az a tapasztalatunk, hogy az utazási irodák ügyfelei nem annyira a betegség kockázatától félnek, mint a váratlan és nem tervezett karanténintézkedések bevezetésétől a zöld országokban”

 

nyilatkozta Berkes.

 

A legfrissebb intézkedések szerint a „vörös országok” közé sorolódik szeptember 1-től Horvátország, Franciaország, Spanyolország, Hollandia, Belgium és Málta is. Azok, akik szeptember 1-je után térnek haza Szlovákiába ezekből az országokból, kötelező 10-napos házi karanténba kell, hogy vonuljanak. Marek Krajčí egészségügyi miniszter jelezte, hogy feltehetőleg Görögország is a vörös országok közé kerül majd, jelenleg még csak nem javasolják a polgároknak, hogy oda utazzanak.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!