Nyitókép: tözsdefigyelő.hu

 

Az MNB után a szlovák nemzeti bank (NBS) is felfüggesztette a pozsonyi székhelyű, Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást nyújtó NOVIS Biztosító termékeinek értékesítését; az intézkedés a biztosító működésének valamennyi tagállamát érinti – közölte hétfőn a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

 

Emlékeztettek rá, hogy a magyar felügyeleti hatóság a biztosítottak érdekeinek védelmében 2018. július 4-én felfüggesztette, majd 2019. július 11-én megtiltotta a NOVIS Biztosító több, befektetési egységekhez kötött élet- és nyugdíjbiztosításának hazai értékesítését. Ezt követően az MNB 2019 októberében függesztette fel a biztosító rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött SENSUM konstrukciójának magyarországi forgalmazását is, így a biztosító tavaly óta nem kínál új termékeket az országban.

 

A szlovák nemzeti bank (Národná banka Slovenska, NBS) hétfői közleménye szerint 2020. szeptember 11-től ideiglenes intézkedésként felfüggesztette a pozsonyi székhelyű NOVIS Insurance Company termékeinek terjesztését. A döntést az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatói nyugdíj-hatóság (EIOPA) és az NBS a biztosítónál idén március óta végzett, több országra kiterjedő közös ellenőrzése nyomán hozta meg. Az ellenőrzési folyamat még nem zárult le. A biztosító üzleti megbízhatóságát (prudenciális felügyelését) az anyaországi jegybank, az NBS ellenőrzi. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyarországi ügyfelek érdekeinek védelmében, a feltárt szabálytalanságok miatt

 

 hirdetes_810x300  

Az MNB folyamatosan egyeztet az NBS-val, az EIOPA-val, illetve a társaság működése kapcsán érintett egyéb európai pénzügyi felügyeletekkel a NOVIS Biztosító kapcsán.

 

MTI

Megosztás:
Címkék: MNB NBS novis

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!