Nyitókép: hnonline.sk
A RegioJet már a Pozsony-Komárom vasúti vonalszakaszon való működésének végére készül – a jelenlegi szerződés szerint idén decemberben lejár az együttműködés. A jelek elég egyértelműek, a sárga vonatokat működtető vállalat már a tömeges elbocsájtásokat készít elő.

 

A RegioJet állítja, hogy kénytelen volt megkezdeni az elbocsájtásokhoz vezető lépéseket, hogy betarthassa a törvényi előírásokat, mivel a SzK Közlekedési Minisztériuma még mindig nem hozott döntést arról, hogy ki fogja biztosítani december 13-tól – mikortól lejár a RegioJet-tel kötött szerződés – a vonatközlekedést a Pozsony-Komárom szakaszon.

 

Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője kiemelte, hogy az elbocsájtásoknak megvan a maga törvényi lefolyása, amit be kell tartani. Először az alkalmazottakkal kell tárgyalniuk, majd hivatalosan is jelezni kell a munkaügyi hivatalnak a tömeges elbocsájtás tényét. Amennyiben a hivatal nem határoz másként, 30 nap múltán kezd el telni a felmondási idő.

 

A szóvivő hangsúlyozta, hogy vállalatuk többször is kérte a minisztériumot, hogy legkésőbb szeptember 15-ig hozzon döntést, mivel ezt a dátumot követően kénytelenek megkezdeni a jogi lépéseket a vonal működtetésének megszüntetésére. Aleš Ondrůj aláhúzta, hogy a közlekedésügyi tárca a mai napig nem hozott semmilyen döntést és nem világos, hogy december 13. után miként lesz biztosítva a közlekedés az adott vasúti szakaszon.

 hirdetes_400x285  

 

„A Pozsony-Komárom szakaszon azért lett kritikus a helyzet, mert a minisztérium késlekedett az összes időponttal, amely a RegioJettel való szerződés megszűnése után az új szolgáltató kiválasztását célzó versenykiírásokra vonatkozik. A szerződés megszűnésének időpontja mindeközben 10 éve ismert”

 

tette hozzá a szóvivő, aki megjegyezte, hogy a miniszter későn hirdette meg a versenytárgyalást, a feltételeket pedig úgy szabták meg, hogy egyik közlekedési vállalat sem tudott bejelentkezni, majd a sikertelen versenykiírás után a minisztérium nem hozott döntést a további lépésekről.

 

Ondrůj szerint a RegioJet kész megtenni a tőle telhető maximumot, hogy az őt váltó vállalat gond nélkül vehesse át a vonal fenntartását, az alkalmazottakkal szembeni eljárás koordinálását, valamint esetlegesen a géppark kihasználását is beleértve.

 

A RegioJet szerint a kialakult helyzet több területen is bizonytalanságot szül – egyrészt az alkalmazottak másrészt az utasok szempontjából is.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Regiojet

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.