Nyitókép: orig.hu/illusztráció

 

A szlovák Költségvetési Tanács honlapján már elérhető az a nyugdíjszámológép, mellyel bárki ki tudja számolni, mikor mehet nyugdíjba. A számológépbe már be vannak építve azok a változtatások, melyeket a parlament két hete elfogadott.

 

Elmondható, hogy ez a számológép mondja meg a legpontosabban, hogy kinek mennyit kell még várnia ahhoz, hogy nyugdíjba mehessen.

 

A képviselők a szociális biztosításról szóló törvény módosításával kijavították a nyugdíj-táblázatot, amely csökkenti a nők nyugdíjkorhatárát a felnevelt gyerekek számának függvényében. A változtatás mintegy 140 ezer, 1957 és 1965 között született nőt érint az országban.

 

  hirdetes_300x300   

Hogy működik? A számológépben ki kell jelölni, hogy férfi, vagy nő-e a nyugdíjra várakozó, nők esetében ki lehet választani a felnevelt gyermekek számát. Ezután meg kell adni a pontos születési dátumot, a számológép alatt pedig megjelenik egy mondat azzal, hogy hány év, hónap és nap van még az adott egyén nyugdíjazásáig. A maximális nyugdíjkorhatár 64 év. A

 

A számológép itt érhető el. Körkép-tipp: Ne ijedjen meg, ha az oldal elsőre nem jelenik meg – sokan kíváncsiak rá, néha lelassul…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.