Nyitókép: medante.sk

 

Szlovákiában a biztosítók is reagálnak az új koronavírus-járványra. Pozitív koronavírus-teszttel az ügyfél nem tud életbiztosítást kötni – hívta fel a figyelmet a Swiss Life Select Slovensko társaság.

 

Némelyik Szlovákiában működő biztosító az életbiztosítás megkötése előtt arról is informálódik, hogy az ügyfél aktuálisan nem szenved-e COVID-19 betegségben. Az egészségügyi állapotot felmérő kérdőívbe olyan kérdéseket is beleiktattak, amelyek segítenek nekik feltárni azt, hogy az ügyfélnek a szerződés aláírásának idején vannak-e vagy nincsenek tünetei, illetve pozitívan tesztelték-e koronavírusra vagy sem.

 

 hirdetes_810x300  

Vannak olyan biztosítók is, amelyek a módosított kérdőív helyett az életbiztosítás megkötésének alapvető feltételére hagyatkoznak, vagyis arra, hogy az ügyfél a szerződés megkötésekor egészséges.

 

Amennyiben az ügyfél pozitív, a biztosító nem fogja jóváhagyni a szerződéskötési kérelmét. Miután az ügyfél túlesik a koronavíruson és ismét tünetmentes lesz, a biztosító ismét a megszokott módon fog viszonyulni hozzá, és megkötheti az életbiztosítást.

 

„Nem tanácsoljuk sem a tünetek elhallgatását, sem a tudatos hazugságot a kérdőív kitöltésekor, hiszen amellett, hogy a biztosítónak jogában áll elutasítani a biztosítási összeget, büntetőeljárás is fenyegethet biztosítási csalás miatt”

 

– hívta fel a figyelmet Peter Mocker, a Swiss Life Select Slovensko elemzője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!