Nyitókép: illusztrációs felvétel

 

A szlovák pénzügyminisztérium egyelőre nem szabadított fel forrásokat a települések országos teszteléssel kapcsolatos költségeinek átfinanszírozására. A pénzügyi tárca szerint erre azért nem került még sor, mert a belügyminisztériumtól nem kapta meg a szükséges adatokat.

 

Hivatalos adatokat egyelőre nem érhetők el arról, hogy mennyibe került a településeknek az október végi, november eleji két országos tesztelés. Jaroslav Naď védelmi miniszter korábban azt mondta, hogy rendkívül eltérőek az egy tesztelt főre vetített kiadások. Vannak települések, ahol 30 cent körül jött ki az egy tesztelt személyre kivetített összeg, míg máshol akár a három eurót is meghaladta.

 

A településeknek elsődlegesen a járási hivatalok felé kellett kérvényt benyújtaniuk. Ehhez csatolniuk kellett minden számlát, pénztári blokkot, amivel alátámasztották kérvényüket. A járási hivatalok ezt továbbították felettes szerveiknek, ahol megítélik a költségek jogosságát. A védelmi miniszter nem zárta ki, hogy minden település ún. pausál-összeget kapjon, tehát egy átlagolt összeget az elvégzett tesztek száma szerint.

 

 hirdetes_300x300  

A kormány egyébként épp a héten hagyott jóvá a települések augusztus végéig keletkezett covid-költségeire egy 7,9 millió eurós csomagot. Ezt szintén a járási hivatalokon keresztül kellett kérvényezniük a településeknek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!