András, Andor
  • HUF: 361.43
  • USD: 1.20
  • -3 °C
  • 1 °C
Gazdaság

A Volkswagen Slovakia továbbra is ott van Közép-Kelet Európa legnagyobb vállalatai között. Második a Škoda, harmadik a MOL

Közép-Kelet Európa legnagyobb vállalata forgalmát tekintve a PKN Orlen lengyel olajtársaság

Nyitókép: webnoviny.sk

 

Forgalmát tekintve továbbra is a Volkswagen Slovakia az ország legnagyobb vállalata. A Coface CEETOP 500 legfrissebb ranglistája alapján megőrizte ötödik helyét.

 

Az egyedüliek a top 10-ben

 

Egyúttal ők az egyedüliek, akik Szlovákiából bekerültek a top 10-be. Szlovákia összesen 35 vállalattal képviselteti magát a raglistán, ezek összforgalma 2019-ben elérte az 51,6 milliárd eurót.

 

Szlovákia legnagyobb vállalatai között az első 3 helyen 3 autógyár áll. A Volkswagen Slovakia mellett a Kia Motors Slovakia és a PCA Slovakia. Rajtuk kívül bekerült még a top 10-be a Slovnaft, a Slovenské elektrárne, a kassai U.S.Steel, a Samsung Electronics Slovakia, a Tesco Stores SR és a Lidl Szlovákia.

 

Régiós szinten a legnagyobb ugrást szintén egy szlovák cég, az Eustream könyvelte el. A gázszolgáltató forgalmának 76 százalékos növekedésével 255 helyet ugrott előre, és jelenleg a 286. helyen van.

 

A lengyelek az élen

 

Közép-Kelet Európa legnagyobb vállalata forgalmát tekintve a PKN Orlen lengyel olajtársaság, akik forgalma 2019-ben 1,4 százalékkal, 26,124 milliárd euróra emelkedett.

 

Második helyen a Škoda Auto (18,07 milliárd euró forgalom), harmadikon a MOL áll (15,9 milliárd euró forgalom).

 

A lengyeleknek 175, a cseheknek 78 vállalatuk fért be a top 500-ba.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket