Nyitókép: Heureka

 

A koronavírus-járvány miatt az európai vásárlók – beleértve a szlovákiaiakat is – ebben az évben Black Friday idején és a karácsony előtti időszakban az online karácsonyi bevásárlást részesítik előnyben. Az oline vásárlással kapcsolatban azonban különféle veszélyekre is felhívják a vásárlók figyelmét.

 

A Kaspersky kiberbiztonsági társaság felmérése szerint a válaszadók 60%-a idén online karácsonyi vásárlást tervez. A megkérdezettek ötöde megerősítette, annak ellenére, hogy nem volt szokás náluk az online karácsonyi vásárlás, idén minden ajándékot az interneten keresztül szereznek be.

 

 hirdetes_810x300  

„A szuperkedvezményekre vadászó fogyasztók számával együtt a veszélyek is megnövekednek“

 

– figyelmeztetett a társaság azzal, hogy a megkérdezetteknek csupán a 16%-a nem hajlandó a személyes adatait kiadni az online kedvezményekért cserébe.

 

Cipőre és ruhára 300 eurót költünk

 

Lenka Buchláková, a FinGO.sk elemzője szerint a szlovákiai háztartások átlagosan legfeljebb 500 eurót költenek a karácsonyi bevásárlásra. Black Friday napján egy átlagos szlovákiai polgár 140 eurót költ el.

 

„A karácsony előtti időszakban leggyakrabban cipőt és ruhát vásárolunk, amire átlagosan 300 eurót költünk. A szlovákiai polgárok 40%-a egy internetes vásárlás során átlagosan 100–500 eurót költ el. Amíg a klasszikus üzletekben gyakrabban vásárlunk, de kisebb összegekért, addig az interneten ritkábban vásárolunk, viszont sokkal több pénzt vagyunk hajlamosak elkölteni. A statisztikák szerint az interneten havonta egyszer vagy kétszer vásárolunk“

 

– tette hozzá Buchláková.

 

A Kaspersky társaság tanácsa szerint legitim és megbízható boltokban vásároljunk, a vásárlást pedig biztonságos fizetési módszerrel fejezzük be.

 

„Amennyiben az ügyfél észreveszi, hogy csalónak adta meg a bankkártyája adatait, akkor azonnal le kell blokkoltatnia a kártyáját és kapcsolatba kell lépnie a bankkal“

 

– hívta fel a figyelmet Linda Valko Gáliková, a 365.bank PR menedzsere. Ezután panaszt kell tenni és jelenteni kell a csalást, amit a bank megvizsgál, és amennyiben megalapozott, kártérítést fizetnek.

 

Abban az esetben, ha ez interneten rendelt árut nem kézbesítik, az ügyfél szintén kérvényezheti a pénze visszafizetését a banknál. Ha beigazolódik, hogy a kereskedő tisztességtelenül gazdagodott meg, akkor az ügyfél visszakapja a pénzét.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!