Nyitókép: webnoviny.sk

 

A Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom vasútvonalra húsz év után új szolgáltató érkezik. A RegioJet helyére vasárnaptól, december 13-tól a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) lép helyére osztrák partnerével, az Österreichische Bundesbahnennel (ÖBB.) Holnaptól új vasúti menettrend lép életbe, a sárga vonatok helyére érkező piros szerelvények 2022 végéig fognak közlekedni a Csallóközön keresztül.

 

Mit jelent mindez az utasok számára?

 

A ZSSK-ÖBB tandem ígérete szerint a vonatközlekedés minősége legalább olyan színvonalú marad mint eddig volt, vagy annál magasabb.

  hirdetes_300x300   

 

A Pozsony – Komárom vonalon a megszokott menetdíj lesz érvényben, beleértve az ingyenes közlekedés lehetőségét is. Újdonság, hogy elfogadják majd a nemzetközi vonatjegyeket is, amelyeket a RegioJet esetében eddig nem volt mód.

 

A ZSSK december 13-án kezdi meg a jegyárusítást a megszokott eladóhelyeken és eshopon keresztül. Minden vonatjegy, melyet december 12-ig kiadtak, érvényben marad.

 

Számunkra, magyarok számára örömteli hír, hogy hozzáadott értékként megjelenik a magyar nyelvű tájékoztató szöveg is, melynek hangja az ismert színésznő, Kerekes „Vica“ Éva lesz.

 

Több, de nem klimatizált szerelvény

 

Pozsony-Komárom között vasárnaptól több emeletes szerelvény áll szolgálatba, de nem lesznek klimatizáltak, és növekszik a menetidő is.

 

Közlekedésügyi elemzők szerin feleslegesen nagy kapacitás áll majd rendelkezésre Komárom és Dunaszerdahely között, Dunaszerdahely és Pozsony között viszont kevés lehet a kapacitás.

 

Csúcsidőben sűrűbb járatok

 

A ZSSK szóvivője szerint a járatszám nagyjából marad a mostani, összesen 59 szerelvény fog majd közlekedni.

 

Munkanapokon csúcsidőben Pozsony és Komárom között 60 percenként közlekedik majd a vonat, csúcsidőn kívül 2 óránként. Pozsony és Dunaszerdahely között pedig csúcsidőben 30 percenként, csúcsidőn kívül pedig 1 óránként.

 

Összesen 9, illetve 11 szerelvény lesz szolgálatban, de nem mindegyik klimatizált.

 

Az első járat vasárnap hajnalban, 03.57-kor indul Dunaszerdahelyről Pozsonyba, a főpályaudvarra 04.57-kor érkezik meg.

 

Komáromból 04.22-kor indul Pozsony felé az első járat, mely 06.42-kor érkezik meg a fővárosba. Pozsonyból 06.05-kor indul Komáromba, ahová 08.21-kor érkezik meg.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.