Nyitókép forrása: electronicdesign.com

 

Akár több autómárka is kénytelen lehet korlátozni termelését, mert a koronavírus-járvány miatt nincs elég vezérlőchip a piacon – írja a Hospodárske Noviny gazdasági hetilap internetes kiadása. Ezek az egységek irányítják a belsőégésű motorok üzemanyag ellátását, az akkumulátor energiafelhasználását, az automata irányítórendszereket, az elalvásgátlókat, de a légzsákok működését is.

 

A chipek hiánya olyan méreteket ölt, hogy az autógyártók magasabb költségekkel, alacsonyabb nyereséggel, és korlátozott befektetésekkel számolnak. A gyárak nyereségének csökkenése húsbavágó lesz a munkások számára, Csehországban a Škoda a nyereségből számolja ki az alkalmazottak termelési bónuszát, ami 2500 eurónak megfelelő cseh korona körül mozog.

 

A HN értesülései szerint a cseh márka vezetése azt javasolta a VW Groupnak, hogy vonja ki a Škoda Karoq gyártását Pozsonyból, ezzel is védve a cseh munkahelyeket. A cseh gyár szerint a Pozsonyban legyártott Karoq 2000 euróval drágábban készül el, mintha a cseh Kvasinyben gördült volna le a futószalagról.

 

 hirdetes_810x300  

Paradox a helyzet, tekintve, hogy a Škoda nemrég még nem győzte a megrendelések teljesítését a munkaerőhiány miatt.

 

Érdekes kérdés a chipek kereslete is. Azok ugyanis elsősorban a mobiltelefonok iránti ugrásszerűen növekvő kereslet miatt váltak hiánycikké, de közrejátszottak olyan esetek, mint a Huawei felvásárlási akciója, sztrájkok, illetve Japánban két chipgyárban is tűz ütött ki. A gyárak egyszerűen nem képesek tartani a lépést az igényekkel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!