Nyitókép: trend.sk

 

A kormány Veronika Remišová (Za ľudí) javaslatára ma tárgyal az uniós pénzek, köztük az ún. Újjáépítési Alap milliárdjainak egyszerűbb felhasználásáról. Amennyiben a kabinet elfogadja, ez lesz a harmadik körös könnyítés. Az előző kormányzat gyakran túlbürokratizált rendszere ugyanis nemcsak a korrupciónak és a zavarosban való halászásnak kedvezett, de gyakran az uniós pénzek merítését is akadályozta.

 

A koronavírus-járvány következményeinek mérséklésére Szlovákia 6 milliárd eurót kap az elkövetkező években. Ezeket az egyes minisztériumok fogják szétosztani különböző programokon keresztül. Brüsszel szigorú elvárásokat fogalmazott meg a pénzek felhasználásával kapcsolatban. A legfontosabb, hogy az érkező milliárdoknak jövőbeli hatásuk legyen, nem csak simán feléljék őket.

 

A DenníkN ezzel kapcsolatban megvizsgálta, hogy melyik pártok és az általuk vezetett tárcák lehetnek a nyertesei a soha nem látott összegű pénzcsomagnak. Főleg az oktatás, az egészségügy, a digitalizáció és a környezetvédelem területén várhatóak reformok, beruházások.

 hirdetes_810x300  

 

Összehasonlításuk szerint a legnagyobb összegre, 1,2 milliárd euróra a Marek Krajčí (OĽaNO) irányította egészségügyi minisztérium számíthat.

 

Pártok szerint azonban az SaS a nyerő. Ők ugyanis az oktatásügyi és a gazdasági minisztériumon keresztül a 6 milliárd euró komoly részét kapják.

 

A portál szerint így oszlanak majd meg az összegek az egyes minisztériumok között:

 

Ki mennyit kap az egyes minisztériumok közül. DenníkN összegzés.

 

Pártok szerint pedig ez a helyzet:

 

Kép forrása: DenníkN

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!