Nyitókép: Norbert Skaličan

 

Jelentős újítások várnak a Szlovák Postára az új évben. Az első lépés a posták szervezeti felépítését és a munkahelyeket fogja érinteni.

 

Az első fázisban a munkahelyek megszüntetése, illetve a megállapodásban szereplő munkafeltételek módosítása mintegy 1 500 alkalmazottat fog érinteni, 756 felesleges munkahely pedig megszüntetésre kerül. A szakszervezetekkel folytatott megbeszélések során a Szlovák Posta végül elállt az eredeti terve mellől, melynek értelmében 900 személyt bocsátott volna el.

 

 hirdetes_810x300  

„A Szlovák Posta jelenleg 12 894 személyt alkalmaz. A kollégáimmal együtt olyan komplex átalakítási tervet dolgoztunk ki, amibe beletartozik a szolgáltatások digitalizációja, a logisztikai hálózat infrastruktúrájának modernizálása, a csomagrészleg kapacitásának megemelése, a küldemények kézbesítésének átszervezése és effektívebbé tétele, valamint olyan intézkedések, amelyek a jövőben a szolgáltatások jobb minőségéhez vezetnek. Sajnos ennek a modernizációnak a részét képezi a munkahelyek csökkentése is“

 

– konstatálta Martin Ľupták, a Szlovák Posta vezetőségének elnöke.

 

A többi munkahely esetében módosulni fog a heti munkaidő vagy az alkalmazottak munkabesorolása. Azoknak az alkalmazottaknak, akikre a szervezési felépítés módosítása mellett a munkaidő megnövelése is vonatkozni fog, megemelik az alapbérüket.

 

A Szlovák Posta az érintett alkalmazottainak csak megfelelő munkát fog kínálni, a többi szabad munkahely pedig az elbocsátott alkalmazottaknak lesz fenntartva. Azok az alkalmazottak, akik nem hajlandók elfogadni más munkaköri beosztást, a ledolgozott éveik alapján lelépőt kapnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.