Nyitókép: Tatry Mountain Resorts

 

A Tatry mountain resorts (TMR) idegenforgalmi vállalat tömeges elbocsátást tervez. A TMR szlovákiai telephelyein ez 260 alkalmazottat fog érinteni – hírt Marián Galajda, a vállalat kommunikációs menedzsere közölte.

 

A ČTK-nak eljuttatott bejelentésében a vállalat a koronavírus-járvány miatt bezárt telephelyekkel és az idegenforgalom bonyolult helyzetével magyarázta a döntését.

 

 hirdetes_300x300  

A vállalat a tömeges elbocsátás ellenére mintegy továbbra is mintegy 1 100 embert fog alkalmazni a szlovák piacon.

 

 „Abban a helyzetben, amikor bizonyos telephelyeink már hónapok óta zárva vannak, nem várhatunk és nem remélhetünk tovább. A lehető legfelelősségteljesebben kell viselkednünk, meg kell takarítanunk a költségeinket még a népszerűtlen intézkedések árán is. Ha most stabilizáljuk a vállalatot, akkor könnyebben fogunk tudni fellélegezni a korona után“

 

– jelentette ki Igor Rattaj, az TMR igazgatótanácsának elnöke.

 

A TMR szlovákiai telephelyein a tömeges elbocsátás 180, a hegyi síközpontokban, akvaparkokban és a telephelyek menedzsmentjében dolgozó személyt fog érinteni. További 80 alkalmazottal pedig a munkaszerződés vagy a próbaidő lejárta miatt fogják megszakítani a munkaviszonyt, illetve vannak olyan személyek is, akik nyugdíjba vonulnak.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!