Nyitókép: novosti.rs

 

A koronavírus-járvány az egyes ágazatok közül leginkább az idegenforgalmat és légi közlekedést sújtotta. Ez a pilóták munkáján is meglátszik, hiszen jelenleg több mint a felük nem dolgozik. Mindez abból a legújabb felmérésből derült ki, amit a Reuters ügynökség tett közzé.

 

A GOOSE Recruitment szervezet és a FlightGlobal szakfolyóirat közös felmérésében mintegy 2 600 pilóta vett részt az egész világból. Az általuk megadott információk összesítéséből kiderült, hogy mindössze a 43%-uk végzi azt a munkát, amire kiképezték. Nagyjából a 30%-uk munkanélküli, a 17%-uk fizetetlen szabadságon van, a 10%-uk pedig más pozícióban kezdett el dolgozni.

 

 hirdetes_300x300  

A jelenleg is repülő pilóták közül sokan a helyzetük rosszabbodásáról számoltak be. Ez nemcsak a jelentős mértékű fizetéscsökkenésben nyilvánul meg, hanem abban a bizonytalanságban is, hogy elveszítik-e a közeljövőben a munkájukat vagy sem.

 

Mark Charman, a GOOSE Recruitment alapítója és főnöke szerint sok pilóta bizonytalan a munkáját illetően, és többen tervezik azt, hogy az idei évben más munka után néznek.

 

A munkájukat illetően a legnagyobb félelemmel az Európában alkalmazott pilóták rendelkeznek. Ők attól tartanak, hogy elkapják a COVID-19-et és karanténba kerülnek, de a folyamatosan változó szabályok is nyugtalanítják őket.

 

A megkérdezett pilóták 40%-a úgy nyilatkozott, hogy a járvány befolyással volt a pszichikai egészségükre.

 

A munkájukat elvesztett pilóták 84%-a szerint a koronavírus-járvány miatt kellett elbúcsúzniuk az állásuktól. A pilóták helyzete szinte egyik hónapról a másikra változott meg, hiszen a járvány előtt a légitársaságok pilótahiánnyal küzdöttek, így magas fizetéssel és jó munkafeltételekkel próbálták elcsábítani őket. Most a munkanélküli pilóták 82%-a alacsonyabb fizetésért is hajlandó lenne munkát vállalni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!