Nyitókép: webnoviny.sk

 

Az élelmiszerláncok lassan átállnak az FFP2 és FFP3 szájmaszkokra kivetett 0 százalékos ÁFA-ra. Igor Matovič kormányfő két kete úgy nyilatkozott, hogy örülne, ha az élelmiszerláncok is kivennék a részüket a járvány elleni küzdelemből, és lemondanának a haszonról, amit a szájmaszkokon keresnek. Annál is inkább, mert az élelmiszerboltok azon kevés terület egyike, akiket pozitívan érintett a járvány, hiszen a boltokat egyálalán nem érintette a bezárás.

 

A parlament el is fogadta a részecskeszűrő szájmaszkok áfamentesítését. Ezt követően a Lidl és a Kaufland már úgy döntött, hogy haszon nélkül fogja árusítani a koronavírussal szemben jóval hatékonyabb reszpirátorokat.

 

Limitált mennyiség

 hirdetes_300x300  

 

A Lidl garantálja, hogy darabja nem lesz több, mint 0,49 eurócent. Az árat április végéig tartja is ezen a szinten. Hogy megelőzzék a vásárlók részéről a felesleges készletfelhalmozást, egy vásárlásnál legfeljebb 10 darab ilyen reszpirátor vásárolható.

 

Előfordulhat, hogy a nagy érdeklődés miatt nem minden üzletben lesz folyamatosan elérhető a termék, de ha elül a felesleges hisztéria a vásárlók körében, gond nélkül hozzájuthatunk majd a termékhez.

 

A Kaufland is haszon nélkül fogja árulni

 

A Kauflandnál már szintén átálltak a 0 százalékos ÁFA-ra. A legolcsóbb FFP2 reszpirátoruk 0,26 eurócentért kapható.

 

A Billa ezekben az órákban tölti fel a raktárkészleteit, így az elkövetkező napokban ott is tudunk majd vásárolni áfa-mentesen.

 

A Tesco, Terno, Kraj, Metro egyelőre nem reagált a vásárlói igényekre. A SITA megkeresésére, hogy mikor lesznek elérhetőek az ő pultjaikon is az áfa-mentes reszpirátorok, egyelőre nem válaszoltak.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.