Nyitókép forrása: bloomberg.com

 

Az utazási korlátozások a cseh-német határon az autóipari ellátási láncok megszakadását és a gyártás leállását idézhetik elő – kongatta meg a vészharangot a német VDA autóipari szövetség a Bloomber hírügynökség szerint. Vasárnaptól a csak a német állampolgárok és a Németországban életvitelszerűen élők léphetnek be Németország területére Csehországból és Ausztria tiroli tartományából. Az intézkedést Berlint a veszélyes koronavírus-mutációk elleni lépésként vezette be.

 

Mutációk ide vagy oda, a bajor és a szászországi BMW- és VW-gyárak mindegyikének a Csehország felől érkező autóalkatrész-szállítmányoktól függ a termelése. A csehországi autóipari termékek harmadát ráadásul a német piacra szánják. Nem csak a német gyárak leállása, de az ellátási láncok összeomlása is fenyeget. Mivel az autógyártók alig tartanak raktárkészleteket, a szállítmányok legkisebb fennakadása is órákon belül a gyártás kényszerű felfüggesztéséhez vezethet.

 

Ráadásul nem csak az alkatrészekről van szó. Európa legnagyobb autóipari üzemében, a BMW dingolfingi gyárában jórészt csehországi munkavállalókat foglalkoztatnak.

 

 hirdetes_810x300  

Angela Merkel és a német szövetségi kormány közben arra figyelmeztet, hogy az új, veszélyes koronavírus mutációk „előbb utóbb dominánssá válnak az országban, és azzal fenyegetnek, hogy eltörlik  a világjárvány megfékezésében eddig elért eredményeket”.

 

Hivatalosan eddig sem a BMW sem a VW nem erősítette meg, hogy közvetlen ellátási gondjai jelentkeztek volna a német határzár miatt, de az autóipari szövetség nem nagyon akar kockáztatni. Nem véletlenül: az utóbbi hónapokban kritikus mértékűre súlyosbodó mikrochip-hiány már eddig is komoly fennakadásokat és károkat okozott az épp csak magához térő autóiparnak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!