Nyitókép: sme.sk/illusztráció

 

Szlovákiában nagyszabású útfelújításba kezdenek, melynek keretében mintegy 90 kilométernyi első osztályú közúti szakasz újulhat meg. A 30 útszakaszt magába foglaló felújítás 23 millió euróba kerül majd, és ez lesz az útfelújítási munkálatok első szakasza. A hírről Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedési miniszter és Martina Tvrdoňová, a Szlovák Közútkezelő Vállalat (Slovenská správa ciest) vezérigazgatója számoltak be.

 

A miniszter és az SSC vezérigazgatója is megjegyezték, hogy Szlovákiában rengeteg olyan útszakasz van, amelynek nem megfelelő a minősége, soknak közülük egyenesen kritikus az állapota. A jövőben ezen szeretnének változtatni.

 

A tervek szerint az SSC még idén szeretne összesen 180 kilométernyi útszakaszt felújítani. Az első körben a legtöbb útjavításnak Besztercebánya megye örülhet, itt 46 kilométernyi útszakasz újulhat meg.

 

 hirdetes_810x300  

Az alábbiakban kigyűjtöttük az érintett magyarlakta régiókat, ahol a közeljövőben megkezdődhetnek az útfelújítások. Minden esetben első osztályú utakról van szó.

 

Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megye, forrás: MD SR, a kép kattintásra nagyítható

 

Besztercebánya megye, forrás: MD SR, a kép kattintásra nagyítható

 

Kassa és Eperjes megye, forrás: MD SR, a kép kattintásra nagyítható

 

A miniszter és az SSC vezérigazgatójának közös tájékoztatója itt tekinthető meg:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.