Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Több körülmény is a tojás és a pékáruk drágulását hozza magával a következő néhány hétben. Mindkét esetebn részben a koronavírus, részben a madárinfluenza újbóli megjelenése a felelős.

 

A kenyér és más pékáruk drágulása mögött a búza globális piaci árának emelkedése áll. Jelentős részben azonban az is felhajtja az árakat, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések okán nőttek a pékek költségei.

 

A helyzet ismét kiélezte a pékek és a kiskereskedelmi láncok közti feszültséget, ez utóbbiak ugyanis igyekeznek minélinkább lenyomni a pékáruk árát, bár nyilvánvaló, hogy a kiskereskedelmi láncok is jelentős keresletnövekedést tapasztalnak.

 

 hirdetes_300x300  

Drágul a tojás is az Európában egyre terjedő madárinfluenza miatt. Franciaországban nemrég egy egész farmot számoltak fel több ezer baromfival. A tojás darabonként ára Szlovákiába 6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Jelenleg 10 tojás ára 1,47 euró körül mozog. A madárinfluenza már Lengyelországban is tombol, ezért a szakértők arra számítanak, hogy a következő héten a tojás ára 1,55 euróra emelkedik majd.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!