Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Frissítve: 15.06 A kormány mai ülésén döntött az egyszeri, anyagi jellegű támogatásról a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családoknak.

 

Még nyárig megkapja minden anyagi szükséghelyzetben élő család, összesen mintegy 46 500 gyermek után az egyszeri, 333 eurós családtámogatási összeget. Ehhez elég egy kormányhatározat, ezért gyorsan eljuttatható az érintettekhez.

 

Az OĽaNO, SME rodina, SaS, Za ľudí így szeretné enyhíteni a járványhelyzet miatt nehéz anyagi helyzetbe került gyermekes családok anyagi helyzetén.

 hirdetes_400x285  

 

Az ősz folyamán további két társadalmi csoport is anyagi támogatást kap. Arányosan, attól függően, mennyire érintette őket a járvány. Azok a gyermekes családok, akik a létminimum 1,5-szeresét elérő bevételből élnek, valamivel kevesebbet, a létminimum 1,5-2 szeresét elérő családok szintén kevesebbet.

 

„Az összeg magasabb és gyorsabban érkezik, mint amit Peter Pellegrini (Hlas) javasolt. Pellegrini helikopterpénzt ígért. De miért kellene kapnia Počiatek, Kaliňák, vagy Kollár gyerekeinek is ugyanannyit?”

 

– tette fel a kérdést Boris Kollár házelnök.

 

A parlamentnek ma délután 5 órakor kellett volna szavaznia a Hlas javaslatáról. A kormány mai ülésén elfogadott döntés értelmében azonban gyorsabban és magasabb összeget kaphatnak a valóban rászoruló családok.

 

Milan Krajniak szociálisügyi miniszter ismertette a családtámogatás összegének folyósítását. Eszerint az anyagi szükséghelyzetben élők végett nincs szükség törvénymódosításra, így ők még nyárig meg is kaphatják az összeget. A további két csoport miatt azonban már meg kell változtatni a törvényeket, mely időt igényel. Ezért az ő esetükben az őszi kifizetés a reális.

 

„A gyerekek a járvány alatt többet voltak otthon, jóval magasabb anyagi jellegű figyelmet is igényeltek. Ezért támogatásra van szükségük”

 

– zárta Krajniak.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: családtámogatás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.